Mimispánek: Certifikované poradkyně radí, jak na letní spánek

Veroniku a Gabrielu z projektu Mimispánek už možná znáte. Na našem blogu jsme spolu s nimi vytvořili již jeden článek týkající se dětského spánku - přečíst si ho můžete tady. Veronika a Gabriela jsou certifikované poradkyně, které na svém webu a Instagramu pomáhají maminkám se spánkem jejich nejmenších. Cílem Mimispánku není určovat, ale doporučovat. Každé dítě je originál, a tak k němu také přistupují.

 

Pokud vás zaujmou jejich brožury a audio balíčky nebo třeba možnost osobní konzultace, máme pro vás 15% slevu. Stačí si zde vybrat a použít slevový kód ondalek15. A teď už se pojďte podívat, jaké produkty Veronika a Gabriela doporučují pro letní spánek.

letni-spaci-pytle1-kopie

"V rámci dětského spánku všeobecně doporučujeme spací pytle. V první řadě jsou bezpečné - miminko se do nich nemůže zamotat a nehrozí překrytí hlavičky peřinkou. Další jejich výhodou je pohodlí. Děťátko se v noci nemůže odkopat, ale zároveň má dostatek prostoru pro pohyb nožičkama. Träumeland nabízí letní spací pytle, které jsou krásně prodyšné a mají velmi dobré termoregulační schopnosti."

 

Mimispánkový letní tip: "Pokud máte v pokojíčku vyšší teplotu, uložte miminko ke spánku bez spacího pytle a okolo půlnoci či s prvním kojením pak spací pytel oblečte. Jedna z nejčastějších příčin dlouhého usínání může být mimo jiné i pocit horka. Stejně tak, jednou z mnoha příčin brzkého ranního vstávání může být chlad nad ránem. S těmito problémy se nejčastěji setkáváme právě v letních měsících."

"Jedním z předpokladů pro snadné usínání a klidný spánek je předspánková rutina. Není nic jednoduššího, než že na denní i noční spánek miminko oblečete do pohodlného body a spacího pytle. Děti rutinu milují, a nemusí být ani složitá.


Ondálkův tip: Spacího pytle se nemusíte vzdávat ani u větších dětí. Je to nejpohodlnější a nejbezpečnější způsob ukládání, a tak využijte toho, že má vaše dítko spánek v něm rádo, a pořiďte mu spací pytel s nohavicemi. Všechny výhody spacího pytle jsou tu zachovány a benefitem je volnost pohybu - značka ideál!

 

"Základním pilířem spánku je samozřejmě kvalitní matrace, která dítěti dopřeje pohodlný, bezpečný a zdravý spánek. U matrací je velmi důležité - a v létě o to víc - aby byly prodyšné. Takové matrace zabraňují hromadění vydechovaného vzduchu a zároveň odvádějí od dítěte pot, takže může klidně a nerušeně spinkat. My samy máme zkušenosti s rakouskou značkou Träumeland, která je špičkou ve svém oboru, a proto ji rády a upřímně doporučujeme dál."

 

"Značka Träumeland vyrábí také cestovní matrace, ideální na letní dovolené. Cestovní postýlky jsou v základním vybavení dodávány s tenkou matrací, která většinou nesplňuje parametry kvalitní dětské matrace. Pokud cestujete na delší dobu nebo jedete na dovolenou autem, doporučujeme pořídit do cestovní postýlky i cestovní matraci. Ty od Träumelandu jsou prodyšné, bodově elastické a skladné."

hnizdecka1-kopie

"Hnízdečka máme rády na denní odpočinky pro novorozené děti, pokud je denní spánek jinde než v postýlce. Hnízdečka jsou také skvělá na cestování, kdy děťátku dopřejí známé prostředí i mimo domov. Hnízdečka Träumeland vynikají v tom, že mají integrovanou matraci, jež zajišťuje vašemu miminku pohodlí a poskytuje prostor pro zdravý a přirozený vývoj páteře. Dalším benefitem je vysoká prodyšnost, která je zejména v horkých dnech velmi důležitá."

 

"Když jsme na dovolené s našimi ratolestmi, užíváme si moment, kdy usnou, snad ještě víc než doma :-).  Abyste mohli strávit bezstarostný večer, doporučujeme vzít si s sebou na dovolenou chůvičku. Skvělou vychytávkou je chůvička od bblüv, u které nemusíte mít rodičovskou jednotku - vše potřebné se vám zobrazuje v aplikaci v telefonu. Je ideální nejen na cestování, ale výborně poslouží i doma."

lodger-swaddler1-kopie

V létě využijete i další pomocníky, jako je třeba teploměr a vlhkoměr 2v1, prodyšný podhlavník nebo multifunkční Swaddlery od Lodgeru, které využijete jako zavinovačku, lehkou dečku, osušku, prostěradlo a spoustu dalšího...

 

Milí rodiče, věříme, že vám tipy od Veroniky a Gabriely skvěle poslouží i v praxi a vy si se svým drobečkem užijete klidné a pohodové léto. Pokud by vás ohledně dětského spánku cokoliv trápilo, nezapomeňte, že Mimispánek a Ondálek je tu pro vás.